L’any 2020 significarà un gran canvi en la nostra existència. La vida còmoda i planificada de la població del 1r mon s’ha vist trastocada per moltes coses, especialment per l’aparició d’una pandèmia mundial que ha obligat a viure el moment i redissenyar els valors que dirigeixen la nostra vida.
Així i tot, en els pitjors moments lluitem per aprendre i superar-nos per créixer com a persones. En aquesta pandèmia hem vist sortir el millor de cadascú: reconeixement sobre els perfils que teníem infravalorats com els metges, el personal sanitari, els mestres, aposta pel comerç de proximitat, reforç de valors com la solidaritat, la gratitud, l’esforç, etc.
Aquesta nova manera d’entendre la vida ens ha fet veure que fins ara hi havia alguns aspectes on no estàvem prestant atenció. Entre algunes d’aquestes coses, podríem incloure la descoberta dels criteris per prioritzar el que és essencial en la nostra vida. És inevitable destacar la importància que s’ha generat a la neteja, a la tecnologia, a la previsió, a la família, els amics.. Però també a aspectes com la necessitat social, la necessitat de la pràctica d’activitat física…
Des de Paido, reivindiquem el protagonisme creixent del valor que aporta l’esport i les activitats d’oci en la vida de les persones, i, especialment, en els nostres infants. Desprès de dies, setmanes i/o mesos d’inactivitat, d’aïllament o de soledat, s’ha comprovat la necessitat dels nens de tractar amb iguals, en recuperar les activitats d’interès (música, esport, cultura,…) i, sobretot, tornar a riure, a ser feliç. Són molts els estudis que adverteixen, com la mateixa OMS, sobre una tercera gran crisis, que acompanyarà a la sanitària i l’econòmica, la psicològica.
Les activitats extraescolars, els serveis a les escoles, l’assessorament a les famílies, … Tots aquests serveis són amb els que les empreses de serveis com Paido poden lluitar contra els factors traumàtics que ens està deixant la pandèmia: pèrdua de concentració i sensació de soledat, més ansietat, neguit per la situació.
Per tot això reclamem considerar la pràctica d’activitats esportives i de lleure, com elements essencials per la salut mental de les persones, especialment pels nostres infants.