El nostre eix de treball principal és col·laborar amb les Associacions de mares i pares d’alumnes de les escoles en l’organització d’activitats extraescolars.

Les activitats extraescolars son un espai de relació i aprenentatge molt necessari en la societat actual. Els nens i nenes necessiten espais d’esbarjo i relació informals més enllà de l’escola. L’organització social i d’urbanisme actuals dificulten que es donin de forma natural, pel que generar uns espais dins de l’escola però fora de l’horari lectiu que facin possibles aquests espais de relació i esbarjo és interessant i necessari.

L’objectiu principal, doncs, de les activitats extraescolars és generar un marc de relació al voltant d’un centre d’interès educatiu. Ens relacionem fent un esport, fent unes manualitats, fent anglès o Informática,… Ens relacionem entre nosaltres, amb els adults, amb el món,… Aprenem l’objecte del centre d’interès però també aprenen a viure, a relacionar-nos, a responsabilitzar-nos, a fer-nos autònoms, a compartir, a crear, a imaginar, a formar part d’un grup, a saber que podem aportar al grup, a acceptar normes i límits,…